Огромна вълна от съпричастност на българи заля мрежата, предаде репортер на

...
Огромна вълна от съпричастност на българи заля мрежата, предаде репортер на
Коментари Харесай

Мрежата преди институциите - огромна вълна от съпричастност

Огромна вълна от съпричастност на българи заля мрежата, предаде кореспондент на Plovdiv24.bg.  Хиляди българи към този момент оферират безплатна помощ на украински бежанци.

Предлага се заслон на фамилии с деца, с домашни любимци, предлага се безвъзмезден превоз, храна и облекло. В особено основана група във Facebook се насочат директни оферти от българи, с които нуждаещите се украинци могат да се свържат.  Групата се споделя " Помощ за украинските бежанци “ и наброява към този момент близо 30000 души.

" Адмирации за всички съпричастни българи! Хора с огромно сърце! “, написа Наталия Антонова.

Димитър Кръстев дава отговор: " Винаги ще сте добре пристигнали тук. Надяваме се скоро да можете да се върнете в домовете си. Целият свят е с вас! “

" Войната се води от алчни политици!Ние не желаеме война! ", пишат още хората.

" Имам огромна къща в Пловдив, мога да взема майки с деца, до 4 фамилии “, написа пловдивчанин и непосредствено дава телефона си за сделка.

" Мога да доставя дрешки за деца и възрастни, или да провеждам другари от Пловдив да дарят “, се споделя в различен пост.

" Семейство с три дребни деца търси заслон за 2 дни в Добрич, откликнете! "  

" Здравейте. Казвам се Вова, жена ми Таня. Ние сме от Одеса. Таня е фитнес треньор с 5 години опит, продавах коли в Одеса. В София сме. Търсим си работа.

Живеем с добър човек до 3 март, след което би трябвало да намерим друга квартира по опция, с цел да не пречим на никого. Ще се веселя на всякаква потребна информация.

Благодарение на хората в Европа разбирането ви е по-скъпо от всичко сега! “ Търсещите даже демонстрират свои фотоси в мрежата.

Предлага се и работа: " Търсим чиновници за работа на бензиностанции в София “, Следва телефон за контакти.

Васил пък разполага с 12-местен пътнически бус, има опция за един курс тази седмица по маршрут Румъния-София. Поема всички транспортни разноски.

" За всеки, който е от Варна и желае да помогне с каквото може, има разположен пункт за събиране на помощи, хранителни артикули и артикули от първа нужда в кв. Чайка, ул. Търговска, 118 - Украинский дом. “

" Готови сме с мъжа ми да отделим стая за трима дуие у дома. Ще поемем изхранването и нещата от първа нужда на искащите. И двамата приказваме съветски. Учител съм и ще оказа помощ за по-бърза акомодация. Готови сме да отидем с кола до Румъния. “

Голяма компания също предлага бусове за транспортиране на бежанците от границата.

Друг доброволец от Сливен оповестява, че до два дни ще е подготвен справочник за всички украинци, които идват в България, както и за тези които са към този момент тук. Той ще съдържа информация за всички помощни пунктове, значими и основни телефонни номера и повече. Той ще бъде на съветски и британски език. Търсят се хора, които да разпечатат солидни количества и да почнат да ги раздават на границите ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР